Limesoufflé Andre kager Galleri
5 æg, delte | |
250 g sukker | |
2 tsk revet limeskal | |
ca. 1¾ dl siet limesaft | |
6 blade husblas | |
3¼ dl piskefløde, letpisket | |
Tag 4 forme på 2½ dl og sæt sølvpapir
rundt om den, så kanten forhøjes med 4 cm. Pensl med smør eller olie
og drys sukker i og vend formene rundt så sukkeret fordeles over bund
og sider. Høld det overskydende sukker ud.
Pisk æggeblommer, sukker og limeskal med elpisker i en lille skål i ca. 3 min. indtil sukkeret er opløst og blandingen er tyk og lysegul. Varm limesaften op og hæld den gradvist i æggeblandingen, mens der piskes indtil alt er godt blandet. Udblød husblassen i 5 min, knug vandet af den og smelt den over vand som lige har kogt. Rør indtil det er opløst. Lad det afkøle lidt og hæld det så i limeblandingen, mens der piskes langsomt. Kom det hele i en stor skål, dæk med film og sæt i køleskabet i 15 min, til det er tykt men ikke fast. Vend flødeskummet i til det er næsten ensartet. Pisk æggehvider til blødt skum med en elpisker og vend dem hurtigt i limeblandingen. Fordel i souffléformene og afkøl til desserten er fast. Fjern kraverne og server. |
Fundet i "Den store Dessertbog"