Marengskurv                               Andre kager          Galleri

8 æggehvider
450 g flormelis, sigtet
3¾ dl piskefløde, pisket til skum
450 g frist frugt
Forvarm ovnen til 140°.Kom 4 æggehvider i en ovnfast skål og lad dem stå lidt så de får stuetemperatur. Pisk dem stive. Sæt  skålen over en gryde med småkogende vand og tilsæt halvdelen af flormelisen under konstant piskning. Det er bedst at bruge elpisker, hvor det skal piskes tykt og meget fast - mere end bare stift. Sæt til side og dæk med film.

Kom bagepapir på 2 plader og tegn 4 cirkler 18 cm. Vend papiret om.. Rør marengsen nogle gange og kom den i sprøjtepose. Sprøjt den ud i en spril i en af cirklerne, de andre 3 tegnes der bare en cirkel med massen - de skal fungere som sider. Bag 45-50 min indtil den er tor og sprød. Lad det afkøle på rist.

Lav endnu en portion marengs som ovenfor. Læg marengsspiralen på bagepapir og "lim" ringene oven på bunden og hinanden med lidt af den ubagte marengs. Sprøjt marengsen i striber op ad kanten hele vejen rundt. Dæk kanten med små marengsrosetter. Bag i 50-60 min. indtil tør og sprød. Lad den afkøle, før den fyldes med flødeskum og frisk frugt.

PS: Denne marengs hedder Meringue cuite og er meget stabil og mister ikke sin facon når den bages, så den er god når noget skal formes i marengs.

Fundet i " Den store Dessertbog"