Mokkasoufflé Andre kager Galleri
3 spsk sukker | |
40 g smør | |
2 spsk mel | |
ca. 1¾ dl sødmælk | |
1½ spsk Nescafépulver | |
100 g god mørk chokolade | |
4 delte æg | |
flormelis til pynt | |
Forvarm ovnen til 180°. Kom et dobbelt lag
bagepapir rundt om en souffleform, så det danner en krave 3cm over
formens kant og sæt det sammen med papirclips. Pensl med olie eller
smør, drys i spsk sukker i formen og vend den rundt, sådan at sukkeret
fordeles over bund og sider. Ryst det overflødige sukker ud.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør over svag varme i 2 min., indtil det er let gyldent. Tilsæt gradvist mælken og rør blandingen glat. Rør videre over jævn varme, indtil blandingen kommer i kog og bliver tyk. Lad den koge videre et minut og tag den så fra varmen. Hæld den i en stor skål. Opløs kaffepulveret i 1 spsk varmt vand, kom det i mælken sammen med resten af sukkeret, den smeltede chokolade og æggeblommerne. Pisk det jævnt. Pisk æggehviderne stive og vend lidt i chokoladeblandingen for at gøre den lettere. Vend forsigtigt resten af hviderne i , kom blandingen i formen og bag den i 40 min, indtil den er godt hævet. Fjern papirkraven, drys flormelis over og server straks! |
Fundet i "Den store Dessertbog"