Saint-Emilion au chocolat

Andre kager      Galleri

St-Emilion makroner: Chokolademousse:
175 g mandler 250 g mørk chokolade
75 g sukker 150 g smør
2 æggehvider 4 æggeblommer
4 cl. lys dessertvin (ex. Sauternes) 6 æggehvider
10 g honning 1 spsk citronsaft
75 g flormelis 1 knsp salt
40 g sukker
Sirup:
5 cl vand
50 g sukker
5 cl cognac
Skold, smut og mal mandlerne meget fint. Bland dem med sukker, en æggehvide, halvdelen af dessertvinen samt honning i en lille tykbundet gryde over meget svagt blus. Rør konstant indtil massen bliver homogen. Tilsæt resten af vinen og rør rundt. Tag gryden af blusset.

Forvarm ovnen til 170 grader. Lad massen køle af efter et par minutters omrøring. Tilsæt den sidste æggehvide og flormelis og rør rundt. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt ca. 30 makroner ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk makronerne let flade, fx. Med bagsiden af en gaffel, dyppet i vand.

Bag makronerne i ca. 12 minutter indtil de er gyldne. Afkøl på en bagerist og opbevar dem i tætsluttende kagedåser. Brug 250g af disse...

Sirup: Kog vand og sukker sammen i en lille gryde til sirup. Afkøl siruppen helt og tilsæt cognac. Stil til side.

Chokolademousse : Hak chokoladen, kom den i en skål og smelt den over vandbad. Tag skålen op og tilsæt smørret. Pisk grundigt. Pisk æggeblommerne i. Om nødvendigt, lad massen køle af til den er tyktflydende.

Pisk æggehviderne skummende med citronsaft og salt. Tilsæt halvvejs sukkeret og pisk æggehviderne meget stive. Rør ¼ af æggehviderne i chokolademassen. Vend forsigtigt resten af hviderne i.

Samling : Pensl makronerne med siruppen. Tag en form eller skål og læg skiftevis makroner og chokoladecreme i. Slut af med et lag chokoladecreme. Stil desserten køligt i et par timer inden servering.