Trøffelkage med kirsebær | |
Ca. 40 Amarena kirsebær, samt ca. ½ dl kirsebærsaft | |
500 gram mørk chokolade | |
250 gram usaltet smør, stuetemperatur | |
2 vanillestænger | |
4 spsk. kakao | |
6 dl mælk | |
6 æggeblommer | |
100 gram sukker | |
For
en springform på 20 cm i diameter eller en aflang bageform med
husholdningsfilm. Stil den til side. Hæld
kirsebærrene i en sigte over en skål og lad dem dryppe af. Gem saften.
Hak chokoladen og kom den i en skål over vandbad. Rør smørret i når
chokoladen er smeltet. Flæk
vanillestængerne, skrab kornene ud og kom det hele i en lille gryde
sammen med kakao og mælk. Bring det til kogepunktet og tag det fra
varmen. Lad det trække til det er køligt. Pisk
æggeblommerne stive med sukker i en anden gryde. Varm igen mælken op og
hæld den kogende over æggesnapsen. Sæt gryden over varmen og varm
forsigtigt op under konstant omrøring med en træske. Tag gryden fra
varmen når cremen begynder at tykne. Lad den køle af. |
Fundet på "Augustenborgs opskriftsamling"