Trøffelkage med kirsebær

Andre kager    Galleri

Ca. 40 Amarena kirsebær, samt ca. ½ dl kirsebærsaft
500 gram mørk chokolade
250 gram usaltet smør, stuetemperatur
2 vanillestænger
4 spsk. kakao
6 dl mælk
6 æggeblommer
100 gram sukker
For en springform på 20 cm i diameter eller en aflang bageform med husholdningsfilm. Stil den til side.

Hæld kirsebærrene i en sigte over en skål og lad dem dryppe af. Gem saften. Hak chokoladen og kom den i en skål over vandbad. Rør smørret i når chokoladen er smeltet.

Flæk vanillestængerne, skrab kornene ud og kom det hele i en lille gryde sammen med kakao og mælk. Bring det til kogepunktet og tag det fra varmen. Lad det trække til det er køligt.

Pisk æggeblommerne stive med sukker i en anden gryde. Varm igen mælken op og hæld den kogende over æggesnapsen. Sæt gryden over varmen og varm forsigtigt op under konstant omrøring med en træske. Tag gryden fra varmen når cremen begynder at tykne. Lad den køle af.

Hæld den smeltede chokolade og kirsebærsaften i og rør til massen er ensartet. Lad den køle af og hæld massen lag i lag med kirsebærrene i formen. Stil den i køleskabet i et døgn, tildækket. Tag den ud og skær skiver med en varm kniv.

 

Fundet på "Augustenborgs opskriftsamling"