CHEESECAKE MED JORDBÆRSAUCE

                                

Tærtebund:
200 Digestivekiks
1 dl smeltet smør
Fyld:
4 blade husblas
500 g flødeost
500 g creme fraiche 9%
½ dl koncentreret jordbærsaft 
1 dl sukker
2 æggeblommer (past.)
2 æggehvider (past.)
250 g jordbær
Jordbærsauce:
500 g jordbær
½ dl sukker
2 tsk vaniliesukker
evt. lidt hvidvin eller vand
Pynt:
Hele jordbær
 
Knus kiksene i en foodprocesser og tilsæt smørret. Tryk blandingen ud i en springform 22 cm. Bag kiksebunden ved 200° i 10 min og lad den afkøle.

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug dem fri for vand og smelt dem i en tykbundet gryde ved svag varme. Lad afkøle.

Rør flødeost, cremefraiche, saft, sukker og æggeblommer sammen til en jævn masse. Rør husblassen i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i massen.

Rens og nip jordbærrene og fordel dem på tærtebunden. Hæld ostecremen over. Sæt formen i køleskabet i ca. 3 timer, til ostecremen er stivnet. Pynt med hele jordbær.

Rens og nip jordbærrene til saucen og purér dem i en foodprocesser med sukker og vanilie. Tilsæt evt. lidt vin eller vand til at justere konsistensen.

Server saucen til kagen i separat skål.