CHEESECAKE MED
JORDBÆRSAUCE
|
|
Tærtebund: | |
200 Digestivekiks | |
1 dl smeltet smør | |
Fyld: | |
4 blade husblas | |
500 g flødeost | |
500 g creme fraiche 9% | |
½ dl koncentreret jordbærsaft | |
1 dl sukker | |
2 æggeblommer (past.) | |
2 æggehvider (past.) | |
250 g jordbær | |
Jordbærsauce: | |
500 g jordbær | |
½ dl sukker | |
2 tsk vaniliesukker | |
evt. lidt hvidvin eller vand | |
Pynt: | |
Hele jordbær | |
Knus kiksene i
en foodprocesser og tilsæt smørret. Tryk blandingen ud i en springform
22 cm. Bag kiksebunden ved 200° i 10 min og lad den afkøle.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug dem fri for vand og smelt dem i en tykbundet gryde ved svag varme. Lad afkøle. Rør flødeost, cremefraiche, saft, sukker og æggeblommer sammen til en jævn masse. Rør husblassen i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i massen. Rens og nip jordbærrene og fordel dem på tærtebunden. Hæld ostecremen over. Sæt formen i køleskabet i ca. 3 timer, til ostecremen er stivnet. Pynt med hele jordbær. Rens og nip jordbærrene til saucen og purér dem i en foodprocesser med sukker og vanilie. Tilsæt evt. lidt vin eller vand til at justere konsistensen. Server saucen til kagen i separat skål. |