BAGT CHEESECAKE

                                

250 g søde kiks
1 tsk mixed spice(kanel, allehånde, koriander, nellike)
100 g smeltet smør
500 g blødt flødeost
160 g sukker
1 tsk vanilieessens
1 spsk citronsaft
4 æg
250 g creme fraiche 38%
½ tsl vanilieessens
3 spsk citronsaft
1 spsk sukker
revet muskatnød

 

Smør en 20 cm springform let og læg bagepapir i bunden. Knus kiksene i foodpreocessor, kom dem i en skål og tilsæt krydderi og smør og rør indtil massen er fugtig. Fordel den over bunden og op ad siderne. Pres den godt fast, så den danner en jævn skal. Sæt den i køleskabet i 20 min. indtil den fast. Forvarm ovnen til 180°.

Til fyldet piskes flødeosten glat med elpisker. Tilsæt sukker og vanilie og citronsaft og pisk igen. Kom æggene i et ad gangen og pisk godt hver gang. Fordel blandingen over bunden og bag i ca. 45. min.

Til pynten blandes creme fraiche, vanilie, citronsaft og sukker i en skål og spredes ud over den varme cheesecake. Drys med muskatnød og sæt den i ovnen endnu 7 min. Sluk for ovnen og lad kagen køle for åben dør. Når den er kold sættes den i køleskab.