Smør en 20 cm
stor springform og læg bagepapir i bunden. Kom kiks i foodprocessoren
sammen med mandler og blend dem til krummer. Tilsæt smør og farin og
blend det sammen. Pres massen fast i bunden af formen. Sættes i køleskab
til den er fast. Ovnen forvarmes til 160°.
Læg chokoladen i en ildfast skål. Fyld
en gryde halvt med vand og bring den kog. Tag den fra varmen og
anbring skålen over den, således at skålen ikke rører vandet. Rør
jævnligt til chokoladen er smeltet. Afkøles en smule. Pisk flødeost og
farin cremeagtigt. Rør den afkølede chokolade, fløde, æg og evt.
appelsinskal i ostemassen til den er glat. Hæld fyldet over kiksebunden
og glat overfladen. Sæt formen på en bageplade og bag kagen i 50-55 min
eller til fyldet er fast. Afkøles i formen og sættes i køleskab natten
over.
Kandiserede appelsinskiver: Rør 250 g
af sukkeret sammen med ¾ dl vand i en gryde. Rør det sammen for svag
varme uden at koge til sukkeret er opløst. Bringes i kog, varmen dæmpes
og halvdelen af appelsinskiverne lægges i siruppen. Koges 15-20 min eller
til skiverne er gennemsigtige og karamelagtige. Tages op og afkøles på
en bakke med bagepapir. Hæld resten af sukkeret i siruppen og rør til
det er opløst. Kog resten af skiverne og afkøl dem.
Kagen pyntes med flødeskum og
appelsinskiverne. |