BAGT CHOKOLADE CHEESECAKE

                                

Bund:
125 g chokoladekiks
40 g hakkede ristede mandler
90 g smør, smeltet
1 spsk farin
2½ dl piskefløde, pisket
Fyld:
125 g mørk chokolade, hakket
500 g flødeost, blødgjort
115 g farin
1¼ dl piskefløde
2 æg, piskede
evt. 1 tsk revet appelsinskal

 

Smør en 20 cm stor springform og læg bagepapir i bunden. Kom kiks i foodprocessoren sammen med mandler og blend dem til krummer. Tilsæt smør og farin og blend det sammen. Pres massen fast i bunden af formen. Sættes i køleskab til den er fast. Ovnen forvarmes til 160°.

Læg chokoladen i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt med vand og bring den kog. Tag den fra  varmen og anbring skålen over den, således at skålen ikke rører vandet. Rør jævnligt til chokoladen er smeltet. Afkøles en smule. Pisk flødeost og farin cremeagtigt. Rør den afkølede chokolade, fløde, æg og evt. appelsinskal i ostemassen til den er glat. Hæld fyldet over kiksebunden og glat overfladen. Sæt formen på en bageplade og bag kagen i 50-55 min eller til fyldet er fast. Afkøles i formen og sættes i køleskab natten over.

Kandiserede appelsinskiver: Rør 250 g af sukkeret sammen med ¾ dl vand i en gryde. Rør det sammen for svag varme uden at koge til sukkeret er opløst. Bringes i kog, varmen dæmpes og halvdelen af appelsinskiverne lægges i siruppen. Koges 15-20 min eller til skiverne er gennemsigtige og karamelagtige. Tages op og afkøles på en bakke med bagepapir. Hæld resten af sukkeret i siruppen og rør til det er opløst. Kog resten af skiverne og afkøl dem.

Kagen pyntes med flødeskum og appelsinskiverne.