Lav en sød mørdej ved at sigte melet ned i en skål og
tilsætte smør. Gnid smørret ind i melt med fingrene til det ligner
brødkrummer. Rør sukkeret i. Tilsæt 3 spsk koldt vand og brug en kniv
til at blande det hel til dej. Tilsæt evt. mere vand. Vend dejen ud på
en melet overflade og form til en kugle. Smør en 25 cm springform. Rul
dejen ud og pres den ud i formen, så dejen dækker op ad siderne. Dæk
til og stil i køleskab, mens fyldet laves.
Til fyldet blandes Ricottaen, sukker, mel og en anelse
salt godt. Opløs kaffepulveret i 2 tsk varmt vand og rør det i
Ricottamassen sammen med chokolade og æggeblommer. Bland godt. Kom fyldet
i den kolde form og glat overfladen. Afkøl indtil fyldet er fast Forvarm
ovnen til 180°.
Sæt springformen på en bageplade. Bag kagen i 1 time og
sluk for ovnen og lad kagen afkøle for åben ovndør.
Smelt den ekstra chokolade og rør olien i. Brug en gaffel
til at stænke smeltet chokolade over kagen og lav et flot mønster. Lad
kagen blive helt kold før den skæres ud. |