CHOKOLADE RICOTTA CHEESECAKE

                                

185 g mel

 

100 g smør i små tern
2 spsk sukker
1¼ kg Ricotta
125 g sukker
2 spsk mel
1 tsk Nescafépulver
125 g chokolade, finthakket
4 æggeblommer
40 g chokolade ekstra
½ tsk olie
 

Lav en sød mørdej ved at sigte melet ned i en skål og tilsætte smør. Gnid smørret ind i melt med fingrene til det ligner brødkrummer. Rør sukkeret i. Tilsæt 3 spsk koldt vand og brug en kniv til at blande det hel til dej. Tilsæt evt. mere vand. Vend dejen ud på en melet overflade og form til en kugle. Smør en 25 cm springform. Rul dejen ud og pres den ud i formen, så dejen dækker op ad siderne. Dæk til og stil i køleskab, mens fyldet laves.

Til fyldet blandes Ricottaen, sukker, mel og en anelse salt godt. Opløs kaffepulveret i 2 tsk varmt vand og rør det i Ricottamassen sammen med chokolade og æggeblommer. Bland godt. Kom fyldet i den kolde form og glat overfladen. Afkøl indtil fyldet er fast Forvarm ovnen til 180°.

Sæt springformen på en bageplade. Bag kagen i 1 time og sluk for ovnen og lad kagen afkøle for åben ovndør.

Smelt den ekstra chokolade og rør olien i. Brug en gaffel til at stænke smeltet chokolade over kagen og lav et flot mønster. Lad kagen blive helt kold før den skæres ud.