Fin fransk chokolade pie Tilbage
Dej: Fyld:
100 g Smør 125 g Toms Plade, mørk
50 g Sukker 1 spsk Smør
1 Æggeblomme 50 g Sukker
150 g Mel ½ dl Vand
2 Æg (delt i blommer og hvider)
Pynt: 2 dl pisket fløde evt 1 spsk Rom
Sukker blandes med melet, smør hakkes heri, derefter æggeblommen. Dejen æltes sammen og lægges koldt ½-1 time. En smurt springform beklædes med den udrullede dej. Tryk dejen fast op ad siderne. Prikkes med en gaffel og bages ved 225º i 12 min.

Fyld: Toms Plade, mørk knækkes i mindre stykker og smeltes med smør over vandbad. Vand og sukker koges til en tyk lage i få min., chokoladen hældes under kraftig omrøring i sukker-lagen.

Gryden tages fra varmen. Æggeblommerne piskes i en af gangen. Smages til med rom. Hviderne piskes til stift skum, blandes i chokoladecremen. Når cremen er kold hældes den i den bagte pie. Pieen stilles nu koldt.

Pynt: Flødeskummet "trækkes" over inden serveringen

 

Fundet på "toms.dk"