FLØDEOSTEKAGE

                                

Bund:
75 g smør
150 g fuldkorns hvedekiks
Fromage:
4 blade husblas
200 g flødeost 70+ (37%)
2 æg (str mellem)
2 dl creme fraiche 18% el. 38%
1 tsk vanillesukker
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
50 g flormelis
Gelé:
1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g)
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas
 
Bund: Smelt smørret. smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en 20 cm springform.

Fromage: Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronskal og -saft. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt det i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og vend dem i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen og stil flødeostekagen koldt til næste dag.

Gelé: Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd saften med vand til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.

TIP: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.