FLØDEOSTEKAGE
|
|
Bund: | |
75 g smør | |
150 g fuldkorns hvedekiks | |
Fromage: | |
4 blade husblas | |
200 g flødeost 70+ (37%) | |
2 æg (str mellem) | |
2 dl creme fraiche 18% el. 38% | |
1 tsk vanillesukker | |
1 tsk fintrevet citronskal | |
1 spsk friskpresset citronsaft | |
50 g flormelis | |
Gelé: | |
1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g) | |
2½ dl kirsebærsaft | |
4 blade husblas | |
Bund:
Smelt smørret. smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen
i en 20 cm springform.
Fromage: Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronskal og -saft. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt det i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og vend dem i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen og stil flødeostekagen koldt til næste dag. Gelé: Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd saften med vand til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. TIP: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær. |