GULERODSCHEESECAKE

                                

400 g gulerødder, skrællede
2 dl fintmalede grahamskiks
2 dl ingefærsmåkager, smuldrede
2 dl malede pecan-nødder
1 dl sukker
4 spsk blødt usaltet smør
1¼ dl farin
1 spsk citronsaft
1 tsk revet appelsinskal
1 tsk friskrevet ingefær
¼ tsk kanel
¼ tsk
¼ tsk allehånde
2 pakker flødeost
4 æg
¾ dl hakkede pecannødder
 
 
Kog gulerødderne meget møre i vand - ca. 45 min. Hæld vandet fra og lad dem stå på blusset så det overskydende vand fordamper (pas på de ikke sætter sig på bunden).

Forvarm ovnen til 200°. Bland kiks, småkager, nødder, sukker og smør og fordel massen i bunden af en springform.

Kom gulerødderne i en foodprocessor og purér dem godt. Tilsæt krydderierne, farin og saft og purér. Afkøl gulerodsmassen. Tilsæt flødeosten og purér.

Hæld blandingen over bunden og drys de resterende nødder over. Bag i ca. 50 min. og afkøl inden servering.