HINDBÆRCHEESECAKE
|
|
250 g søde kiks | |
90 g smør | |
12 blade husblas | |
500 g light flødeost, rørt blød | |
¾ dl citronsaft | |
125 g sukker | |
3¼ dl piskefløde, pisket | |
250 g frosne hindbær | |
2 spks sukker | |
Smør en 23 cm springform og kom bagepapir i
bunden. Knus kiksene i foodprocessor og bland smørret i. Kom det i
formen og pres det ned i bunden. Stil den i køleskabet i 20 min.
Udblød husblas i 5 min i koldt vand og smelt det over vandbad. Lad den afkøle. Pisk flødeosten cremet med elpisker, tilsæt citronsaft og sukker og pisk det glat. Vend forsigtigt flødeskum og halvdelen af husblassen i. Kør hindbær og sukker glat i foodprocessor. Kom puréen i finmasket sigt for at fjerne kerner. Vend resten af husblassen i. Kom skefulde af ostemassen i formen og derimellem hindbærblandingen. Rør de 2 blandinger let sammen med f.eks. spidsen af en kniv. Sæt kagen i køleskab i 4 timer indtil den er fast. Kan pyntes med flødeskum og friske hindbær.
|
|