HONNING CHEESECAKE

                                

4 dl hvedemel
1 dl honning
100 g smuttede hakkede mandler
150 g kold margarine
1 æg
1 tsk vaniliesukker
Fyld:
3 æggeblommer
½ dl honning
200 g philadelphia
1 dl ymer
300 g blåbær
saft af 1 citron
1 tsk vaniliesukker
2 spsk hvedemel
3 æggehvider
 
 
Kom mel, honning, hakkede mandler, stykker af koldt fedtstof, æg og vanillesukker i en skål eller en foodprocessor. Rør hurtigt alle ingredienserne sammen til en smuldret dej.Tryk dejen sammen, dæk med plastfilm og sæt den i køleskabet i 1/2 time.

Sæt ovnen på 175 grader C. Beklæd springformen med mørdejen, prik bunden med en gaffel. Sæt formen koldt.

Pisk æggeblommer og honning sammen i en foodprocessor. Rør flødeost, ymer og blåbær forsigtigt i. Smag til med citronsaft og vanillesukker. Rør evt. melet i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i ostemassen.

Tag springformen ud af køleskabet og hæld massen i. Glat overfladen.Bag kagen i 1 - 1 1/4 time, eller til fyldet er stivnet.


Tag tærten ud af ovnen og lad den blive kold (kagen vil falde lidt sammen). Løsn derefter forsigtigt kanten og sæt kagen koldt, til den serveres.