HONNINGCHEESECAKE
PRALINÉ
|
|
100 g mandelflager | |
185 g sukker | |
225 g søde kiks | |
100 g smeltet smør | |
250 g mascarpone | |
250 g rørt flødeost | |
400 g kondenseret mælk på dåse | |
½ dl honning | |
3 dl piskefløde | |
2 tsk kanel | |
Forvarm ovnen til 150°. For at lave praliné
spredes mandlerne ud på smurt folie på en bageplade. Kom sukkeret i en
gryde med 1¼ dl vand og rør over svag varme indtil sukkeret er
opløst. Bring det i kog og lad det simre uden at røre indtil
karamellen er gylden. Hæld den over mandlerne og lad det afkøle og
blive hårdt. Bræk det derefter i stykker.
Smør en 23 cm springform og kom bagepapir i bunden. Gem halvdelen af pralinéen og hak resten fint i foodprocessor sammen med kiksene. Rør smørret i, kom det i formen og pres det godt ned i bunden og på ad siderne. Bag 15 min og lad afkøle. Til fyldet køres mascarpone og flødeost blødt i foodprocessor. Tilsæt kondenseret mælk og honning. Pisk fløden til blødt skum og vend det i. Kom fyldet i formen, drys med kanel og træk en kniv rundt i overfladen så der kommer et flot mønster. Frys kagen nogle timer indtil den er fast og pynt med praliné.
|
|