HYTTEOSTEKAGE
|
|
Bund: | |
50 g vanillekiks | |
25 g makroner | |
50 g smør | |
Fyld: | |
1 æg (str mellem) | |
3 spsk sukker | |
1 tsk vanillesukker | |
2 tsk fintrevet citronskal | |
400 g hytteost 20+ (5%) | |
5 blade husblas | |
¼ l piskefløde | |
4 tsk friskpresset citronsaft | |
Pynt: | |
Kiwifrugt i skiver | |
Bund:
Smuldr kiks og makroner fint. Smelt
smørret og tilsæt kiks og makroner. Bland det hele godt sammen. Anbring
en springform, 22 cm, uden bund på et serveringsfad og kom kiksemassen
heri. Pres den godt sammen. Fyld:Pisk hele ægget, sukker og vanillesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og hytteost. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Pisk fløden stiv. træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med citronsaft og kom den i hytteostblandingen under omrøring. Vend forsigtigt flødeskummet i. Fordel fyldet over kiksebunden og stil kagen koldt nogle timer. Pynt med kiwifrugt.
|
|
Hytteostekage | Tilbage |
Fundet på "Karolines køkken".