KÆRNEMÆLKSCHEESECAKE
|
|
250 g søde kiks | |
125 g smør, smeltet | |
3 tsk revet citronskal | |
750 g ricotta | |
4 æg, letpiskede | |
2½ dl kærnemælk | |
2 spsk maizena | |
1¼ dl honning | |
1 spsk citronsaft | |
flormelis til pynt | |
300 g hindbær (friske eller frosne) | |
30 g flormelis | |
1 tsk citronsaft | |
Smør en springform 23 c. og kom bagepapir i
bunden. Forvarm ovnen til 160°. Knus kiksene i foodprocessor og rør
smør og 2 tsk citronskal i. Kom det i formen og fordel det godt fast i
bunden. Sæt formen i køleskabet mens fyldet laves.
Pisk ricottaen med elpisker i 2 min indtil den er glat. Tilsæt æggene et ad gangen, oisk undervejs. Pisk kærnemælk og maizena sammen og kom det i ricottablandingen ad nogle gange. Pisk honning, resten af citronskallen og citronsaften i. Hæld det i formen og bag 1 time og 20 min til den er fast. Afkøl og sæt i køler i mindst 6 timer. Til hindbærsaucen tøs bærrene op, nogle stykker gemmes til pynt og resten puréres i foodprocessor med flormelis i 20 sek. Tilsæt citronsaft efter smag. Server kagen ved stuetemperatur med hindbærsauce og drysset med lidt flormelis.
|
|