KÆRNEMÆLKSCHEESECAKE

                                

250 g søde kiks
125 g smør, smeltet
3 tsk revet citronskal
750 g ricotta
4 æg, letpiskede
 2½ dl kærnemælk
2 spsk maizena
1¼ dl honning
1 spsk citronsaft
flormelis til pynt
300 g hindbær (friske eller frosne)
30 g flormelis
1 tsk citronsaft
 
Smør en springform 23 c. og kom bagepapir i bunden. Forvarm ovnen til 160°. Knus kiksene i foodprocessor og rør smør og 2 tsk citronskal i. Kom det i formen og fordel det godt fast i bunden. Sæt formen i køleskabet mens fyldet laves.

Pisk ricottaen med elpisker i 2 min indtil den er glat. Tilsæt æggene et ad gangen, oisk undervejs. Pisk kærnemælk og maizena sammen og kom det i ricottablandingen ad nogle gange. Pisk honning, resten af  citronskallen og citronsaften i. Hæld det i formen og bag 1 time og 20 min til den er fast. Afkøl og sæt i køler i mindst 6 timer.

Til hindbærsaucen tøs bærrene op, nogle stykker gemmes til pynt og resten puréres i foodprocessor med flormelis i 20 sek. Tilsæt citronsaft efter smag. Server kagen ved stuetemperatur med hindbærsauce og drysset med lidt flormelis.