50 g smør
KAHLUA CHOKOLADE
CHEESECAKE
|
|
|
|
225g chokolade Digestivekiks, knuste | |
2 x 200g flødeost, stuetemperatur | |
225g mørk chokolade | |
100g lys rørsukker | |
4 æg | |
285 ml piskefløde | |
5 spsk Kahlua | |
|
|
2 spsk Kahlúa | |
cacao til at drysse | |
extra Kahlúa til at servere | |
Smør en 23 cm springform godt. Opvarm ovnen til 160 grader. Smelt smørret og rør det sammen med de knuste kiks. Pres ned i springformen med bagsiden af en ske. Afkøl bunden mens du laver fyldet. Smelt chokoladen. Rør flødeost og sukker med elpisker det er let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen - rør ikke for meget. Med elpiskeren på laveste hastighed tilsættes chokolade, fløde og Kahlua. Hæld fyldet over bunden og bag i 55-60 min. Afkøl natten over. Tag kagen ud af formen. Bland creme fraiche med Kahlua og fordel på toppen. Drys en smule cacao på og server en skive med en lille smule Kahlua hældt over. |
|
|