MOKKA CHEESECAKE
|
|
Kagebunde: | |
2 æg | |
1½ dl sukker | |
1½ dl hvedemel | |
½ tsk bagepulver | |
125 g smeltet smør | |
1-2 spsk likør | |
Pynt: | |
1 spsk flormelis | |
1 tsk cacao | |
Fyld: | |
200 g flødeost naturel | |
2 æggeblommer | |
1 dl sukker | |
2 dl fløde pisket til skum | |
1 dl stærk kaffe | |
2 tsk husblaspulver | |
Pisk æg og sukker
hvidt. Tilsæt mel blandet med bagepulver. Rør det smeltede afkølede smør
i. Beklæd bunden af en rund form (25-27 cm i diameter) med bagepapir og hæld
dejen i. Bag bunden ved 175°
i ca. 35 min. Tag den ud af formen og lad den køle af på en rist. Rør osten blød. Pisk
æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt osten og det piskede fløde. Opløs
husblaspulveret i kaffen over svag varme og rør det i æggeblandingen. Skær den afkølede kagebund midt igennem. Stænk lidt likør på de 2 bunde. Læg den ene bund tilbage i formen og læg en strimmel bagepapir langs indersiden af formens kant. Fordel fyldet på bunden og læg den anden bund over. Tryk forsigtigt sammen. Dæk med plastfolie og sæt kagen i køleskabet et par timer for at stivne. Sigt flormelis og kakao over umiddelbart inden servering. |