PÆRE INGEFÆR CHEESECAKE

                                

250 g søde kiks
2 spsk stødt ingefær
100 g smeltet smør
3-4 faste pærer
250 g sukker
2 spsk citronsaft
500 g flødeost, rørt blød
2 æg
2 spsk stødt ingefær
300 g creme fraiche 38%
 
 
Smør en 23 cm springform og kom bagepapir i bunden. Drys med lidt mel.

Knus kiksene fint i foodprocessor sammen med ingefær. Tilsæt smør og bland godt. Kom det i formen og pres det sammen i bunden og op ad kanten. Sættes i køleskab i 10 min. Ovnen forvarmes til 150°.

Til fyldet skrælles pærerne, skæres i tynde skiver og kommes i en gryde med halvdelen af sukkeret, citronsaften og 3¾ dl vand. Bring det i kog, skru ned og lad pærerne simre møre uden at de går i stykker. Lad dem dryppe af og afkøle.

Kør flødeost og sukker glat og let i foodprocessor. Bland æg og ingefær i, til sæt cremefraiche og kør blandingen glat. Fordel pærerne over bunden, hæld fyldet over og lad kagen bag i 1 time. Lad den afkøle i formen og sæt den i køler natten over.