Smør en 23 cm springform og kom bagepapir i
bunden. Drys med lidt mel.
Knus kiksene fint i foodprocessor sammen med ingefær. Tilsæt smør
og bland godt. Kom det i formen og pres det sammen i bunden og op ad
kanten. Sættes i køleskab i 10 min. Ovnen forvarmes til 150°.
Til fyldet skrælles pærerne, skæres i tynde skiver og kommes i en
gryde med halvdelen af sukkeret, citronsaften og 3¾ dl vand. Bring det
i kog, skru ned og lad pærerne simre møre uden at de går i stykker.
Lad dem dryppe af og afkøle.
Kør flødeost og sukker glat og let i foodprocessor. Bland æg og
ingefær i, til sæt cremefraiche og kør blandingen glat. Fordel
pærerne over bunden, hæld fyldet over og lad kagen bag i 1 time. Lad
den afkøle i formen og sæt den i køler natten over. |