PECAN CHEESECAKE

                                

5 dl smuldrede grahamskiks
1¼ dl sukker
1 tsk kanel
1¼ dl smeltet smør
3 pakker flødeost
3 dl sukker
3 æg, stuetemperatur
½ tsk vanilieessens
1¼ dl pecan likør
2½ dl creme fraiche
¾ dl flormelis
1 tsk pekanlikør
2½ dl malede pecannødder
1¼ dl grahamskiks, smuldrede
1½ spsk sukker
½ tsk kanel
2 dl pecannødder i halve
 
Forvarm ovnen til 175°.

Bland kiks, sukker, kanel og smeltet smør. Pres det ned i en springform.

Bland flødeost og sukker med elpisker. Tilsæt æggene 1 ad gangen og tilsæt vanilie og likør. Hæld blandingen over kiksebunden. Bag i ca. 1 time. Sluk for varmen og lad kagen stå i ovnen i 2½ time. Når den er helt kold fjernes siden af formen.

Bland creme fraiche, flormelis og likør. Fordel oven på kagen. Bland kiks, malede pecannødder, sukker og kanel og drys det over kagen. Sæt forsigtigt nødderne på siden af kagen.