AMERIKANSK BROWNIE
|
|
Kage: | |
5 dl hvedemel | |
5 dl melis | |
1 tsk salt | |
1 spsk vanilie | |
2½ dl vand | |
220 g margarine | |
5 spsk cacao | |
2 æg | |
1¼ dl kærnemælk | |
1 tsk natron | |
Snask: | |
110 g margarine | |
5 spsk mælk | |
4 spsk cacao | |
1 tsk vanilie | |
500 g flormelis | |
Mel, sukker, salt
og vanilie blandes sammen i en skål og vand, margarine og cacao koges
sammen. Æggene piskes med kærnemælk og natron og blandes med melet. Bland
forsigtigt lidt efter lidt det kogende i og hæld kagen i en bradepande og
bag den i 20-25 minutter ved 220°. Kog snasket sammen og hæld det over den
varme kage når den tages ud af ovnen.
|
|
Portvinskage | Tilbage |
75 g valnødder | |
1 dl portvin | |
100 g smør | |
100 g sukker | |
2 æg | |
125 g mel | |
1 tsk bagepulver | |
50 g mørk chokolade | |
1 dl portvin | |
21/2 dl piskefløde | |
1 marcipanplade (færdigkøbt) | |
Nødderne lægges i blød i portvin i 30 min. Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene, et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen. Vend også nødder og hakket chokolade i dejen. Bag den i en velsmurt bageform i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af. Vend den ud på et fad og hæld den anden dl portvin ud over den. Pisk fløden til en stiv skum, som smøres på kagen. Dæk med marcipanpladen |
Fundet på "appetit.dk"