SICILIANSK
CHEESECAKE
|
|
250 g mel | |
160 g smør i små tern | |
60 g sukker | |
1 tsk revet citronskal | |
1 æg letpisket | |
60 g rosiner, hakkede | |
¾ dl sød marsala | |
500 g ricotta | |
125 g sukker | |
1 spsk mel | |
4 æg, delte | |
1¼ dl piskefløde | |
Smør en springform 26 cm.
Sigt mel og en anelse salt ned i en skål og gnid smørret i med fingrene til det ligner brødkrummer. Kom sukker, citronskal, æg og evt. lidt vand i, saml dejen og form den til en kugle. Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir så den kan dække bund og sider i formen, kom i formen og lad den afkøle i 30 min. Forvarm ovnen til 190°. Prik dejen, kom bagepapir over og fyld op med bønner eller ris. Bag 15 min., fjerne bønner eller ris og bagepapir og bag endnu 8 min indtil dejen er tør. Hvis den er hævet op trykkes den på plads med bagsiden af en ske. Afkøl. Skru ovnen ned til 160°. Til fyldet kommes rosiner og marsala i en lille skål, tildækkes og trækker. Mos ricottaen gennem en sigte og rør den med sukkeret til det er godt blandet. Tilsæt mel og æggeblommer, derefter fløde og rosiner med væde og bland godt. Pisk æggehviderne stive og vend dem i ricottaen ad to omgange. Kom fyldet i formen og bag 1 time til kagen er akkurat fast. Dæk evt. med folie hvis den bliver for mørk.. Lad kagen køle lidt af i åben ovn. Server lun.
|
|