SOLBÆRCHEESECAKE
|
|
6 stk digestive kiks | |
1 dl sukker | |
10 g smør | |
0.5 dl hvedemel | |
Fyld | |
2 dl rørsukker | |
1.5 dl hvedemel | |
4 stk æg | |
revet skal af usprøjtet citron | |
korn af vaniliestang | |
200 g flødeost light | |
2 dl synet fløde 9 % | |
Top | |
500 g solbær | |
saft af 1 citron | |
1 dl sukker | |
1.5 dl solbær, ribs eller jordbærgele | |
Blend ingredienserne til bund sammen og smør massen ud på en springformsbund med en diameter på ca. 22 cm beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader i 15 min. Tag ud og skru ned til 170 grader. Bland fyldet ved at piske sukker med mel, æggeblommer, citronskal, vanillekorn og de to slags mælkeprodukter til en blød masse. Pisk hviderne stive og vend dem i massen. Kom det hele i springformen og bag videre i knap 1 time, til ostekagen er fast. Afkøles fuldstændigt og tages ud af formen. Solbærrene til toppen skylles og ribbes, og halvdelen moses groft med citronsaft og sukker. Smøres på kagen. Den anden halvdel fordeles oven på mosen. Geleen smeltes og trækkes over til sidst. Stilles koldt, så geleen kan stivne igen. Server kagen kold. | |