ÆBLE CITRONKAGE

                                

2 æg
2½ dl brun farin (170 g) gem lidt til at drysse
over kagen
4 dl hvedemel (375 g)
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
3 dl økologisk gammeldags kærnemælk
Ca. ½ citrusfrugt (fx appelsin/rød grape/citron)
4 skrællede æbler i både eller terninger
10 valnødder
½ tsk kanel
Tilbehør:
2 dl Cheasy fraiche 9%
 
Æg og brun farin piskes godt. Bland hvedemel, bagepulver, vanillesukker.
Rør det skiftevis med kærnemælk, til en dej.


Skræl citrusfrugt og skær det meget småt ud. Vend de små stykker citrus i dejen. Dejen hældes i slip-let form (smurt med meget lidt fedtstof).
Kan evt. dryppes med frugtsaft inden den kommer i ovnen, for at fugte overfladen nok til, at ovnvarmen ikke tørrer kagen for meget ud.
 

Skræl æblerne og skær i både eller tern. Snit valnødderne i mindre stykker.
Æblestykker og valnødder blandes. Æble-valnøddeblandingen fordeles forsigtig ovenpå dejen. Der drysses med farin og kanel på toppen.


Bages ca. 70 min. ved 175 grader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Æble-citronkage                        Tilbage

 

 

Der bliver 12 gode stykker kage.


Opskriften er fundet på
www.fedtfattig.dk