ÆBLEHORN

                                

50 g margarine
2 dl mælk
½ pk. gær (25 g)
1 tsk sukker
½ tsk salt
1 æg
6½ dl hvedemel (ca. 400 g)

2 æbler (ca. 200 g)
½ tsk stødt kanel
Sødemiddel svarende til ca. 15 g sukker (fx 2 tsk. Perfect Strø)

Æg til pensling
20 g hasselnødder

 

 
Margarinen smeltes ved svag varme i en gryde. Mælken tilsættes og lunes med. Mælken hældes op i en skål og gæren udrøres heri. Sukker, salt og æg tilsættes. Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dejen dækkes til med et rent viskestykke og stilles til hævning i ca. 20 min.

Kanel og sødemiddel blandes til "kanelsukker". Æblernes kernehus fjernes.
Æblerne skæres ud i både.

Dejen æltes godt igennem og deles i to. Dejklumperne rulles ud til to cirkler med hver en diameter på ca. 30 cm. Hver cirkel deles i 12 trekanter.
Æblebådene lægges på hver trekants brede ende og kanelsukkeret drysses oven på æblebådene. Æblehornene rulles sammen fra den brede ende mod spidsen.
Hornene lægges på en bageplade med bagepapir og dækkes til med viskestykket og efterhæver i ca. 20 min.
Ægget til pensling piskes sammen.
Nødderne hakkes fint.
Hornene pensles med ægget, og de hakkede nødder drysses over.
Hornene bages ved 200 grader på midterste ovnrille i ca. 15 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Æblehorn                                                            Tilbage      Galleri

Fremgangsmåde:
 

Pr. stk. :
13 g kulhydrat
3 g fedt
Energi: ca. 400 kJ

Tip:
Æblehorn kan fryses.

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk