ÆBLEHORN
|
|
50 g margarine 2 dl mælk ½ pk. gær (25 g) 1 tsk sukker ½ tsk salt 1 æg 6½ dl hvedemel (ca. 400 g)
2 æbler (ca. 200 g) Æg til pensling
|
|
Margarinen smeltes ved svag varme i en gryde.
Mælken tilsættes og lunes med.
Mælken hældes op i en skål og gæren udrøres heri.
Sukker, salt og æg tilsættes.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Dejen dækkes til med et rent viskestykke og stilles til hævning i ca. 20 min.
Kanel og sødemiddel blandes til "kanelsukker".
Æblernes kernehus fjernes. Dejen æltes godt igennem og deles i to.
Dejklumperne rulles ud til to cirkler med hver en diameter på ca. 30 cm.
Hver cirkel deles i 12 trekanter.
|
|
Fremgangsmåde:
Pr. stk. :
13 g kulhydrat
3 g fedt
Energi: ca. 400 kJ
Tip:
Æblehorn kan fryses.
Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk