ÆBLE TRANEBÆRTÆRTE
|
|
6 mellemstore æbler, skrællede
udkernede og skivede 5 dl friske eller frosne tranebær 2 ½ dl sukker 1 tsk revet appelsinskal ½ tsk stødt ingefær Smuldre dej:
|
|
Sæt ovnen på 200 grader.
Bland mel, havregryn, farin, valnødder, ingefær og muskat i en skål. Bland godt. Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel eller en mørdejs-blander til det bliver en smuldredej. Stil til side. Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål. Læg blandingen i et ovnfast fad med bagepapir og drys smuldredejen over. Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min. Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken. Prøv at servere desserten med denne delikate creme: light philadelphiaost, eller anden light cream cheese, røres ud med et par spiseskefulde ahornsirup. Bland hakkede pecannødder eller valnødder i og nyd!
|
|