ASTAKAGE
|
|
3 æggehvider 1 æg 100 g farin 75 g margarine 225 g mel 1 tsk bagepulver 2 tsk stødt kanel 1 tsk stødt ingefær 1 tsk stødt kardemomme ½ tsk stødt nellike ½ tsk stødt allehånde 1 dl vand 25 g rosiner 25 g hakket sukat. |
|
Kom æg, æggehvider
og farin i en skål og pisk det skummende. Smelt margarinen, lad den svale lidt og rør den i ægge-farinmassen. Tag et par spsk af melet fra og vend rosiner og sukat heri, så fordeler fyldet sig pænt i kagen. Bland det resterende mel med bagepulver og krydderier og rør det i dejen skiftevis med vand. Vend rosiner og sukat i dejen. Hæld dejen i en aflang bageform, beklædt med bagepapir. Bag kagen på ovnens nederste rille ved jævn varme, 175 grader, cirka 1 time. Prøv at stikke i kagen med en strikkepind, hænger der ingen dej ved, er kagen færdig. Lad kagen svale på en bagerist. Lad den blive helt kold, før der skæres af den. Den er bedst dagen efter, så når krydderismagen af "sætte sig". |
|