CHEESECAKE MED MANDARIN

                                

1 dåse mandariner i lage - ca. 300 g
3 blade husblas

9 blade husblas
500 g fromage frais - alternativt kvark, men her er fromage frais klart at foretrække
125 g lyst rørsukker
korn fra 1 stang vanille
1,5 dl skummetmælk
saft fra en halv appelsin

120 g Rich Tea kiks fra Burtons
30 g mandler
150 g akaciehonning
 

 
 
Vi starter med toppen af ostelagkagen. Si lagen fra mandarinerne, og fordel mandarinerne i bunden af en form. 3 blade husblas lægges i blød i 5 minutter, smeltes og afkøles og blandes med mandarinlagen, hvorefter den hældes over mandarinstykkerne. Sættes på køl i min. 30 minutter, mens fromagen tilberedes. 9 blade husblas udblødes og smeltes. Fromage frais, rørsukker og vanillekorn røres grundigt. Skummetmælken rystes i en shaker til den bliver cremet og blandes i fromagen. Det smeltede husblas afkøles i appelsinsaften og blandes med fromagen. Fromagen hældes forsigtigtt over den stivnede geleblanding og stilles på køl 2-3 timer. Kiks og mandler hakkes og blandes med honning i food-processor - og lægges forsigtigt oven på fromagen. Presses med film eller låg og ostelagkagen sættes nu på køl min. 5 timer. Når kagen vendes ud, danner kikse-mandel-honning-blandingen bunden.