FASTELAVNSBOLLER
|
|
50 g gær | |
½ dl håndvarmt vand | |
2 dl skummetmælk | |
1 æg | |
2 spsk olie | |
evt ½ tsk kardemomme | |
500 g hvedemel | |
Kagecreme | |
1 æg | |
3 spsk sukker | |
1 spsk maizena majsstivelse | |
2 dl skummetmælk | |
korn fra ½ srang vanille eller ½ tsk vanillesukker | |
1 dl marmelade | |
Udrør gæren i vandet 2. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt 3. Lad dejen hæve tildækket i ca ½ time, imens laves kagecremen 4. Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen 5. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring 6. Kog cremen under omrøring i ca. 1 min. Afkøles (drys evt med lidt sukker så kommer der ikke skind på) 7. Slå dejen ned og ælt den godt igennem. 8. Del dejen i to lige store dele 9. Udrul hver del til en firkant på ca 30 x 30 cm 10. Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter 11. Læg 1 tsk kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst 12. Efterhæver ca. ½ time 13. Pensles med sammenpisket æg eller kaffe 14. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter 15. Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med cacaoglasur (laves af 2½ dl flormelis, 2 tsk kakao og 5-6 tsk vand der røres sammen) |
|