Hvedekage med glasur
Tilbage
50 gær
2½ dl mælk
1 dl sukker
8 dl hvedemel
¼ tsk salt
50 g finthakkede eller malede mandler
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
2 tsk revet appelsinskal
1 nip revet muskat
Glasur
1½ dl flormelis
1 spsk frisk presset appelsinsaft
- Bland gæren med 37º varm mælk og med 1 tsk sukker. Rør 6 dl mel i gærblandingen.
Lad hæve 15 min. et lunt sted.
- Varm ovnen til 175°. Rør de resterende ingredienser i dejen. Ælt dejen
godt. Tag lidt over ¼ af dejen og form den til en lang rulle. form derefter
16 boller af resten af dejen.
- Beklæd en form med bagepapir og læg dejrullen langs kanten og placer
bollerne i midten ikke for tæt. Dæk til og lad hæve i 30 min. Sæt kagen
i ovnen i 30 min. Tag kage ud og lad den svale af på en rist.
- Bland glasuren og dekorer kagen når den er blevet kold. Del kagen i 12
stykker.
Fedtenergi 18%
Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk