Hvedekage med glasur                               Tilbage

50 gær
2½ dl mælk
1 dl sukker
8 dl hvedemel
¼ tsk salt
50 g finthakkede eller malede mandler
½ tsk kanel
½ tsk ingefær
2 tsk revet appelsinskal
1 nip revet muskat

Glasur
1½ dl flormelis
1 spsk frisk presset appelsinsaft

  1. Bland gæren med 37º varm mælk og med 1 tsk sukker. Rør 6 dl mel i gærblandingen. Lad hæve 15 min. et lunt sted.
  2. Varm ovnen til 175°. Rør de resterende ingredienser i dejen. Ælt dejen godt. Tag lidt over ¼ af dejen og form den til en lang rulle. form derefter 16 boller af resten af dejen.
  3. Beklæd en form med bagepapir og læg dejrullen langs kanten og placer bollerne i midten ikke for tæt. Dæk til og lad hæve i 30 min. Sæt kagen i ovnen i 30 min. Tag kage ud og lad den svale af på en rist.
  4. Bland glasuren og dekorer kagen når den er blevet kold. Del kagen i 12 stykker.

Fedtenergi 18%

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk