Irsk julekage                                        Tilbage

 

50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g hakkede cocktailbær
75 g korender
125 g rosiner
3 dl stærk te
2 æggehvide
1 æg
200 g farin (ca. 3½ dl)
375 g mel (ca. 6½ dl)
2 tsk bagepulver
dansk vand.

 

Der kan skæres ca. 24 stykker kage og kacl er angivet pr. stykke.
Dejen er noget fast i konsistensen og der kan med fordel tilsættes lidt danskvand, for at gøre den lettere.
Udblød hakket sukat, hakket pomeransskal, hakkede cocktialbær, korender og rosiner i stærk te 1-2 timer.
Pisk æg og æggehvider skummende med farin.
Bland mel, bagepulver og den udblødte frugt og te i.
Kom dejen i en form (ca. 20x30 cm).
Bag kagen 30-35 min. Ved 175 grader.
Kagen er fryseegnet.

Det er en kage der vil noget. Og er god sammen med en kop kaffe, efter en lang december travetur i skoven.

Energifordeling: Protein 6%, fedt 3% og kulhydrat 91%.

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk