Julebiscotti Tilbage
Ingredienser: | |
100 g mandler 50 g soltørrede tranebær 50 g sukat 50 g pomerans 50 g god mørk chokolade med højt kakaoindhold 4 æg 3 tsk. bagepulver korn af 1 stang vanille 2 tsk. kanel 2 tsk. stødte nelliker 2 tsk. havsalt 300 g rørsukker 250 g hvedemel 250 g fin durumhvedemel 1 æggehvide revet skal af 1 appelsin
|
|
Tilberedning: | |
Mandler, soltørrede
tranebær, sukat, pomerans og chokolade hakkes groft og blandes i en skål.
I en anden skål piskes æggene med bagepulver, vanille, kanel, stødte
nelliker, havsalt og rørsukker, hvorefter det blandes med de hakkede
ingredienser og melet tilsættes lidt efter lidt. Ælt og rul dejen til
lange stænger på et melet bord - cirka 2 cm høje og 4 cm brede - og læg
dem på en plade med bagepapir. Stængerne pensles med pisket æggehvide
og drysses med revet skal af appelsin, hvorefter de bages ved 180 grader
i 15 minutter. Tag stængerne ud og skær dem i 1 cm tykke diagonale
skiver og bag stykkerne videre - nu ved 125 grader i cirka en halv time
til de er tørre. Når biscottierne er færdige, skal de ligge på
bagepladen og tørre i yderligere minimum 1 time inden servering. |
Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk