Kanelsnegle                                Tilbage

50 g gær
2 dl skummetmælk
75 g kvark/fromage frais eller yoghurt naturel
1 helt æg
1 æggehvide
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
500-600 g hvedemel
Fyld:
1 stort revet syrligt æble
3 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
1 spsk. vanillesukker

Gæren udrøres i lunken mælk. Sukker, kvark ell. lign. og sammenpisket æg tilsættes. Mel og salt blandes og tilsættes gradvis. Dejen æltes godt og hæver ca. 25 min. Slås ned og rulles ud på et meldrysset bord. Fyldet blandes og smøres på 2/3 del af dejen. Rulles sammen til en pølse, således at der sluttes med den del af dejen, der er uden fyld. Skæres i ca. 2 cm tykke skiver, der lægges på en plade. Efterhæver ca. 15 min. Bages nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.