Kvark lagkage                                                Fedtfattige     Galleri

 
Kvarkfromage:
4 blade husblas
275 g kvark 5+
275 g ylette
1½ dl sukker eller sødestof efter smag
Reven skal af en citron
Saft af en citron
5 æggehvider

Sukkerbrødsbunde:
3 æg
125 g sukker (1½ dl)
50 g (5 spsk) safirmel
50 g (4 spsk) kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt
1 spsk vand

Pynt:
1 kiwi.
 

Kvarkfromage:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min.
Kvarken røres sammen med ylette, sukker eller sødestof og citronskal.
Husblasen smeltes i citronsaften, den afkøles lidt og røres i kvarkblandingen.
Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i massen.
Sukkerbrødsbunde:
Æggene piskes luftige, og sukkeret piskes i, til det skummer.
Vandet piskes i.
Mel og hjortetaksalt vendes i.
Dejen hældes i 2-3 smurte lagkageforme.
Bages straks ved. 225 grader i ca. 5 min.
Pynt:
1 kiwi skrælles og skæres i skiver som pynt på toppen af lagkagen.

Energifordeling: Protein 29%, fedt 17% og kulhydrat 55%.

Opskriften er fundet på www.fedtfattig.dk