Pæretærte Tilbage
Ingredienser: | |
4 dl lyst rørsukker 2 æg 1 spsk. rapsolie 4 dl god hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt muskat vanillekorn fra en fed stand vanille 1 tsk. fintrevet ingefær 2 spsk. fintrevet citronskal af ubehandlede citroner en knivspids havsalt let spray af rapsolie eller let pensling, svarende til en halv spsk. 1 dl rasp 6 modne pærer 125 g hakkede valnøddekerner
|
|
Tilberedning: | |
Pisk æg, sukker og
olie. Bland mel, bagepulver, krydderier, ingefær, citron, salt og nødder
og blad disse to blandinger godt. Spray eller pensl en tærteform (gerne
firkantet) med olie ganske let og fordel raspen og vend bunden i vejret
på tærteformen. Læg fine pærebåde rundt som en vifte og hæld dejen
over. Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Tag kagen ud
og check, at den er bagt. Dette er en kage, som er bedst lys og blød - og bedst at spise dagen efter at den er bagt, omend det kan være svært. !!!Server iskold rørt fedtfattig fromage frais til!!! |
Opskriften er fundet på www.annelarsen.dk