Pæretærte                                                                                 Tilbage

Ingredienser:
4 dl lyst rørsukker
2 æg
1 spsk. rapsolie
4 dl god hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt muskat
vanillekorn fra en fed stand vanille
1 tsk. fintrevet ingefær
2 spsk. fintrevet citronskal af ubehandlede citroner
en knivspids havsalt
let spray af rapsolie eller let pensling, svarende til en halv spsk.
1 dl rasp
6 modne pærer
125 g hakkede valnøddekerner

 

Tilberedning:
Pisk æg, sukker og olie. Bland mel, bagepulver, krydderier, ingefær, citron, salt og nødder og blad disse to blandinger godt. Spray eller pensl en tærteform (gerne firkantet) med olie ganske let og fordel raspen og vend bunden i vejret på tærteformen. Læg fine pærebåde rundt som en vifte og hæld dejen over. Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Tag kagen ud og check, at den er bagt.

Dette er en kage, som er bedst lys og blød - og bedst at spise dagen efter at den er bagt, omend det kan være svært.

!!!Server iskold rørt fedtfattig fromage frais til!!!

Opskriften er fundet på www.annelarsen.dk