Julekage med rom og tørret frugt               Julekager  Galleri

50 g tørrede æblering
25 g tørret mango
50 g kandiseret citron
50 g lyse rosiner
50 g soltørrede tranebær
50 g valnødder
1½ dl mørk rom
100 g smør
100 g farin
2 æg
200 g hvedemel
1 tsk natron
¼ tsk salt
1 tsk stødt kanel
¾ dl sirup
2 spsk mælk
Hak æbleringe, mango, og citron groft og bland dem i en skål med lyse rosiner, tranebær og nødder. Hæld rommen over, dæk skålen til og lad frugten trække i 1 døgn.

Pisk smørret cremet med farin og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt alle de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen med sirup og mælk. Tilsæt frugten med den væde der hænger ved og gem resten af rommen. Fyld dejen i en smurt form og bag kagen nederst i ovnen ved 160° i ca. 45 min. Prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt. Dryp den med resten af rommen og pak kagen ind i et rent viskestykke. Læg den i kagedåse og lad den trække 5-20 dage.

Fundet i "Hjemmet"