KONFEKTKAGE
|
|
100 g smuttede mandler | |
100 g knækkede hasselnøddekerner | |
50 g valnøddekerner | |
50 g tørrede figner | |
300 g kandiserede frugter | |
150 g flormelis | |
100 g honning | |
1 tsk ingefær | |
½ tsk kanel | |
1 knsp nellike | |
1 knsp koriander | |
1 knsp muskat | |
1-2 spsk mel | |
smør til formen | |
flormelis og kanel til drys | |
Mandler,
hasselnødder og valnøddekerner ristes let på panden under omrøring.
Køles af på et brædt, hakkes groft og hældes op i en skål.
De tørrede figner og kandiserede frugter skæres i små tern og blandes sammen med nødderne. Kanel, nellike, koriander, ingefær og muskat blandes i. Flormelis og honning blandes i en skål og sættes i vandbad. Der røres til massen smelter og trækker tråde. Den tages af varmen og køler noget af under omrøring. Ovnen forvarmes til 150°. Honningopløsningen røres sammen med den tilberedte nøddeblanding. Melet blandes derpå i. Dejen fyldes i en smurt og bagepapirbeklædt springform oh glattes ud. Kagen bages i ca. 30 min. Lad den køle af og drys den let med flormelis og kanel. Skær kagen i små stænger og server
|
|