KONFEKTKAGE

                                

100 g smuttede mandler
100 g knækkede hasselnøddekerner
50 g valnøddekerner
50 g tørrede figner
300 g kandiserede frugter
150 g flormelis
100 g honning
1 tsk ingefær
½ tsk kanel
1 knsp nellike
1 knsp koriander
1 knsp muskat
1-2 spsk mel
smør til formen
flormelis og kanel til drys
 
 
 
Mandler, hasselnødder og valnøddekerner ristes let på panden under omrøring. Køles af på et brædt, hakkes groft og hældes op i en skål.

De tørrede figner og kandiserede frugter skæres i små tern og blandes sammen med nødderne. Kanel, nellike, koriander, ingefær og muskat blandes i.

Flormelis og honning blandes i en skål og sættes i vandbad. Der røres til massen smelter og trækker tråde. Den tages af varmen og køler noget af under omrøring.

Ovnen forvarmes til 150°. Honningopløsningen røres sammen med den tilberedte nøddeblanding. Melet blandes derpå i. Dejen fyldes i en smurt og bagepapirbeklædt springform oh glattes ud.

Kagen bages i ca. 30 min. Lad den køle af og drys den let med flormelis og kanel. Skær kagen i små stænger og server