Oldemors brune kager Tilbage | |
Denne opskrift stammer fra min oldemors håndskrevne kogebog. Hvornår hun har skrevet den ved jeg ikke, men i bogen er der også opskrift på hvordan man laver erstatningsmarcipan og sæbe, så jeg vil tro hun har skrevet den omkring 2. Verdenskrig. | |
1/4 kg Smør 1/4 kg Melis 125 g Sirup 1/2 kg Mel 3 Theske Kanel 1/2 Theske Nellikke |
1/2 Theske
Ingefær 1 Theske Kardemomme 200 g hele Mandler Sukat Pommeransskal 7 g Potaske (ca. = 3 flade Theske) |
Sirup, Melis og Smør bringes til
Kogepunktet. Potasken slemmes op i kogende Vand kommes i sammen med
Krydderier. 1/2 kg Mel og de hele smuttede mandler
æltes i. Æltes og rulles i 2 Pølser som rulles til de er kolde og pænt runde. Skæres papirtynde paa brødmaskine. Bages 4 - 5 Min. Hurtige - nemme og smelter paa Tungen. |