Oldemors brune kager                                     Tilbage
Denne opskrift stammer fra min oldemors håndskrevne kogebog. Hvornår hun har skrevet den ved jeg ikke, men i bogen er der også opskrift på hvordan man laver erstatningsmarcipan og sæbe, så jeg vil tro hun har skrevet den omkring 2. Verdenskrig. 
1/4 kg Smør
1/4 kg Melis
125 g Sirup
1/2 kg Mel
3 Theske Kanel
1/2 Theske Nellikke
1/2 Theske Ingefær
1 Theske Kardemomme
200 g hele Mandler
Sukat
Pommeransskal
7 g Potaske (ca. = 3 flade Theske)
Sirup, Melis og Smør bringes til Kogepunktet. Potasken slemmes op i kogende Vand kommes i sammen med Krydderier. 1/2 kg Mel og de hele smuttede mandler æltes i.
Æltes og rulles i 2 Pølser som rulles til de er kolde og pænt runde.
Skæres papirtynde paa brødmaskine. Bages 4 - 5 Min.
Hurtige - nemme og smelter paa Tungen.