Blondekage med chantilly-creme     Lagkager               Galleri
Kagebunde:
75 g smør
1 dl sukker
1 spsk fløde
2 spsk mel
50 g hasselnøddekerner
Chantilly-creme:
3 dl piskefløde
2 spsk sukker
2 tsk vaniliesukker
Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker, fløde og mel. Pisk dejen sammen og kog den et par minutter. Tag gryden fra varmen. Mal hasselnødderne gennem mandelkværn og vend dem i dejen. Aftegn 2 cirkler, ca. 20 cm, på bagepapir på en bageplade. Smør en fjerdedel dej ud på hver cirkel, så det danner et tyndt blondemønster. Bag bundene midt i ovnen ca. 12-15 min ved 190° til de er gyldne. Træk bagepapiret over på en bagerist og lad dem blive kolde. Bag de 2 sidste på samme måde. 

Til cremen piskes fløden til flødeskum og smages til med sukker og vanilie. Sæt det koldt til det skal serveres.

Når kagen så skal anrettes lægges de 4 kagebunde sammen med chantillycremen og serveres straks. Evt kan lidt af cremen sprøjtes som pynt rundt i kanten.