Fragilitélagkage | |
Bunde: | Creme: |
100 g hasselnøddekerner | 250 g smør |
1 ¼ dl æggehvide | 250 g flormelis |
200 g flormelis |
4 æggeblommer |
2 spsk kakao | |
Pynt: | 1 spsk frysetørret kaffe |
Sigtet flormelis | |
evt. marcipanfigurer | |
Læg nøddekernerne på
en bageplade og rist dem i ovnen ved 200°
i 2-3 min. Tag dem ud og gnid skallerne af. Hak dem mellemfint. Pisk æggehviden
meget stiv. Pisk de 100 g af flormelisen i. Bland de resterende 100 g
sigtet flormelis med nødderne og vend det forsigtigt i marengsmassen.
Bred dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir. Der skal være til 3
bunde på hver 23 cm i diameter. Bag 2 bunde på en gang, så dejen bliver
bagt så hurtigt som muligt. Stil pladen på næstnederste rille i ovnen
ved 200°.
Efter 2 min. skrues ned til 150°
og bundene bages yderligere 12-15 min. Creme: Rør smørret
godt sammen. Tilsæt æggeblommer og flormelis. Pisk det godt sammen. Stil
skålen over vandbad og pisk til cremen er let og luftig. Kom kakao og
kaffe i og smag til. Stil skålen i en større skål med koldt vand, så skålen straks bliver kold. Fordel 1/3 creme på en af bundene, læg en til over med 1/3 creme, så den sidste og det sidste creme aller øverst. Sigt flormelis over og pynt evt. med marcipan. |