Chokoladekage med mokkatrøffel Tilbage | |
110 g mørk chokolade | |
2 kopper mel | |
2 tsk bagepulver | Lys mokkatrøffel: |
½ tsk salt | 100 gram lys chokolade |
½ dl Kahlua | 1 kop creme fraiche 38% |
½ kop rørsukker | |
8 spsk smør | Mørk mokkatrøffel: |
4 æg | 450 gram mørk chokolade |
korn af ½ stang vanilie | 2 kopper creme fraiche 38% |
1 kop creme fraiche | 2 spsk. sukker |
lidt smør og mel til formene | 10 cl varm stærk kaffe |
cognac blandet med lidt sukkerlage | 4 spsk. blødt smør |
Smør
2 springforme med smør og drys dem med mel. Hæld det overskydende mel væk. Hak
chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Sigt mel, bagepulver og
salt sammen i en skål. Kom kaffen i en lille gryde og lun den over svag
varme. Pisk rørsukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Flæk
vanillestangen, og skrab kornene ud og kom den i sammen med den smeltede
chokolade. Tilsæt creme fraiche og sigt melet i. Hæld til sidst langsomt
den lune kaffe i dejen og vend det hele til det er homogent. Hæld straks
dejen i formene og bag kagen i ca. 45 minutter. Lad kagerne køle lidt af
i formen før de tages ud for at afkøle helt på en rist. Flæk kagerne i
hver 3 bunde når de er afkølet helt. Lys
mokkatrøffel : Smelt den lyse chokolade og creme fraichen i en lille
gryde under omrøring. Stil gryden til side. Mørk
mokka trøffel : Hak den mørke chokolade meget fint og kom den i en skål.
Bring creme fraichen i kog sammen med sukkeret. Hæld det over den mørke
chokolade og tilsæt også kaffen under omrøring Del
massen i to portioner i hver sin skål. Rør den lyse chokolademasse i den
ene skål. Rør halvdelen af det bløde smør i hver sin skål, når
massen er 40 grader varm. Stænk
hver bund med cognac-sukkerlage. Stryg med en paletkniv et tyndt lag lys
trøffel ud over den første bund. Stryg et lag mørk trøffel på den
anden bund og stryg et lag af den lyse trøffelmasse på toppen og
siderne. Lagene skal være forholdsvis tynde. Gentag det samme med den
anden kage. Stil kagerne køligt til de skal serveres.
|
Fundet på Augustenborgs opskriftsamling