Chokoladelagkage | Tilbage |
1 pakke lagkagebunde | |
100 g mørk chokolade | |
3 æggeblommer | Glasur: |
¼ l piskefløde | 150 g mørk chokoalde |
1-2 bananer | 1 dl piskefløde |
Smelt
chokolade til fyldet over vandbad. Pisk fløden til skum. Når chokoladen
er smeltet og let afkølet (må ikke stivne igen) røres/piskes æggeblommerne
i, og til sidst vendes fløden i chokolade-æggemassen. Halvdelen
af chokolademassen hældes over den ene bund og dækkes med nummer to, der
overhældes med resten af chokolademassen og bananerne skåret i små
stykker. Den sidste bund lægges over. Til
glasuren varmes chokolade og fløde op til kogepunktet ved stadig omrøring.
Når det lige har kogt, afkøles det, inden det fordeles over lagkagen.
Lagkagen stilles herefter køligt til den skal serveres. |
Fundet på Augustenborgs opskriftsamling