Æggeblommer og sukker røres sammen med 5
skefulde vand og gær. Hviderne piskes stive med 5 skefulde vand og gær.
Hviderne piskes stive med lidt salt og vendes i melet. Hæld dejen i en smørsmurt
form, og bag den først cirka 10 minutter ved 180 grader. Skær den bagte
kage op i to eller tre bunde, alt efter hvor mange lag din lagkage skal
have. Sukkervand til bundene: Lad vand og sukker småkoge i cirka en halv
time. Du kan evt. tilsætte cognac eller Grand Marnier til sukkervandet. Hæld
det langsomt over kagebundene, til det er absorberet. Mellem kagebundene
kan du bruge marmelade eller Angelas kagecreme. Angelas kagecreme: I en
tykbundet kasserolle rører du æggeblommer og sukker, til det skummer.
Bland langsomt melet i, så det ikke klumper, og tilsæt langsomt mælken.
Mens du stadig rører, sætter du gryden over ved medium varme og bringer
cremen i kog. Tag gryden af varmen, og rør forsigtigt, så der ikke
dannes 'skind'. Lagkagepynt: Skyllede tulipaner, roser, grene med grønne
blade etc. Lad fantasien råde! (og spis kun rosenbladende) |