Engle-lagkage                           Tilbage

 
Ingredienser
200 g Hvedemel
200 g Sukker
4 stk Æg
50 g Gær
8 spsk Vand

Sukkervand til bundene
3 dl Vand
1 dl Sukker

Engle - kagecreme
4 stk Æggeblommer
8 spsk Sukker
1.5 spsk Mel
3.5 dl Mælk
Æggeblommer og sukker røres sammen med 5 skefulde vand og gær. Hviderne piskes stive med 5 skefulde vand og gær. Hviderne piskes stive med lidt salt og vendes i melet. Hæld dejen i en smørsmurt form, og bag den først cirka 10 minutter ved 180 grader. Skær den bagte kage op i to eller tre bunde, alt efter hvor mange lag din lagkage skal have. Sukkervand til bundene: Lad vand og sukker småkoge i cirka en halv time. Du kan evt. tilsætte cognac eller Grand Marnier til sukkervandet. Hæld det langsomt over kagebundene, til det er absorberet. Mellem kagebundene kan du bruge marmelade eller Angelas kagecreme. Angelas kagecreme: I en tykbundet kasserolle rører du æggeblommer og sukker, til det skummer. Bland langsomt melet i, så det ikke klumper, og tilsæt langsomt mælken. Mens du stadig rører, sætter du gryden over ved medium varme og bringer cremen i kog. Tag gryden af varmen, og rør forsigtigt, så der ikke dannes 'skind'. Lagkagepynt: Skyllede tulipaner, roser, grene med grønne blade etc. Lad fantasien råde! (og spis kun rosenbladende)