Forårslagkage | Tilbage |
3 æggehvider | |
175 g sukker | |
5 dl piskefløde | |
kaffeekstrakt | |
1 kop meget stærk kaffe, evt Nescafé | |
1 kop flormelis | |
Marengsbunde:
Hviderne piskes meget stive og halvdelen af sukkeret piskes i. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Heraf laves 2 marengsbunde. Tegn 2 cirkler efter en tallerken på et stykke bagepapir og bred marengsdejen ud. Bages på ovnens midterstilling ved 140°. Når den begynder at gyldne, dæmpes varmen til 100° til den er sprød og slipper papiret. Cremefyld: Piskefløden piskes tilpas stiv og smages til med kaffeekstrakt og evt. mere NesCafé. Kaffeekstrakt: Flormelisen kommes på en pande og varmes til den er gylden, kaffen kommes i og koges ind til en masse. Massen kan opbevares i køleskab på et glas. Massen kan også laves af 3 spsk karamelsovs, 3 tsk NesCafé og 2 tsk vand. 4/5 af den færdige cremefyld fordeles jævnt på den ene marengsbund. Den sidste marengsbund lægges ovenpå og den sidste 1/5 af cremen fordeles ovenpå, hvorefter den pyntes med chokoladeflakes. |
Fundet på "Birthes Madside".