Hasselnød-marengslagkage Lagkager Galleri
300 g hasselnødder | |
8 æggehvider | |
375 g sukker | |
2 tsk. vanilleessens | |
2 tsk. vineddike | |
600 g creme fraiche | |
2 dl fløde, pisket | |
230 g brun farin | |
ekstra flødeskum til pynt | |
hasselnødder til pynt | |
Forvarm ovnen til 180°. Rist hasselnødderne
på en bageplade i ca. 5-10 min. indtil de er gyldne. Vend nødderne ud
på et viskestykke, fold sammen og gnid godt for at fjerne hinderne. Kom
de kolde nødder i foodprocessor og hak dem fint.
Skru ovnen ned til 150°. Kom bagepapir på 4 lader og tegn en cirkel på 20 cm på hver. Lad æggehviderne få stuetemperatur og pisk dem til blødt skum. Tilsæt gradvist sukker og pisk indtil det er tykt og blankt. Vend de finthakkede nødder, vanille og vineddike i. Fordel blandingen på cirklerne og bag 45 min. indtil de er sprøde. Sluk for ovnen og lad bundene køle for åben ovndør. Til fyldet røres cremefraiche, flødeskum og brun farin godt i en skål. Kom fyldet mellem marengsbundene og pynt med flødeskum og hakkede eller karamelliserede hasselnødder (de laves ved at smelte sukker, vende hasselnødder i og tage dem op en ad gangen og sætte dem på bagepapir. Lad stivne.) |
Fundet i "Den store Dessertbog"