Othellolagkage | Tilbage |
3 lagkagebunde | |
Creme: | |
3 blade husblas | |
2 æggeblommer | |
1 spsk sukker | |
1 spsk maizena | |
¼ l mælk | |
½ stang vanille | |
2 dl piskefløde | |
100 g makroner | |
Pynt: | |
75 - 100 g overtrækschokolade | |
125 g marcipan | |
Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen. Vandet vrides af husblasen og den røres i den varme creme. Cremen afkøles til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund, 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem 2 stykker bagepapir til en lang strimmel som lægges rundt om lagkagen. trækker 3 -4 timer i køleskab eller til næste dag. |
Fundet på "Birthes Madside".