Pariserlagkage Tilbage
Dej:
250 g smør
250 g sukker
100 g mørk chokolade
300 g mel
Fyld:
¾ dl piskefløde
1½ tsk pulverkaffe
3 spsk flormelis
Pynt:
75 - 100 g overtrækschokolade
Rør sukker og smør sammen. Smelt chokoladen, lad den svale lidt og rør den i. Tilsæt melet. Fordel dejen i 4 lagkageforme og bag bundene i 7 - 10 min. ved 190°. Lad bundene svale lidt i formene før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde - de er ret skøre. Læg kagen sammen dagen før den skal bruges. Smelt chokoladen til pynt og overtræk den ene bund. Pisk fløden stiv. Tag lidt fra til pynt og smag resten til med kaffepulver og flormelis. Fordel flødeskummet mellem bundene og læg den chokoladeglasserede bund øverst. Lad kagen trække til næste dag og pynt den med flødeskum. Istedet for pulverkaffe kan flødeskummet smages til med vanillesukker.

 

Fundet på "Birthes Madside".