Rabarberlagkage | Tilbage |
Dej til 3 lagkagebunde: | |
3 æg | |
125 g sukker | |
1 spsk vand | |
50 g mel | |
50 g kartoffelmel | |
½ tsk hjortetaksalt | |
Rabarbersaft: | |
250 g tynde røde rabarber | |
75 g sukker | |
1 tsk vanillesukker | |
Creme: | |
4 dl mælk | |
4 æggeblommer | |
75 g sukker | |
1 spsk majsstivelse | |
2 tsk vanillesukker | |
Glasur: | |
125 g flormelis | |
1 spsk spilkogende vand | |
Pisk æggene lette og luftige. Pisk sukker og vand i. Bland mel og kartoffelmel godt med hjortetaksalt og rør det i æggemassen med let hånd (dvs. så det lige er forenet). Smør 3 lagkageforme, ca. 21 cm, fordel dejen heri og bag dem straks på næstnederste rille i ovnen ved 210° i ca. 8 min. Dejen kan ikke tåle at stå da den så skiller. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm i længden. Læg dem i en pande og drys sukkeret over. Sæt dem på blusset og lad dem komme til kogepunktet. tag panden af og lad rabarberne stå og trække. Rør mælken, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanillesukker sammen i en gryde. Bring det i kog under omrøring og lad det koge i 2 min. Køl af. Fordel nu rabarberlagen på den ene bund, herover halvdelen af cremen, den næste bund, rabarberlagen, resten af cremen og rabarberstykkerne (tag nogle stykker fra til pynt), slut af med den sidste bund. Rør flormelis og vand sammen til glasur og smør det på toppen. Pisk fløden til skum. Fyld den i en sprøjtepose med en rillet, mellemstor tylle. Dekorer lagkagen hele vejen rundt med flødeskum. lav en krans rundt på toppen og pynt med de stykker rabarber der er taget fra. |
Fundet på "Birthes Madside".