Schwartzwalderkage (Black Forrest Cake)         Lagkager        Galleri
80 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk cacao
4 æg, delt i hvide og blomme
125 g sukker
½ dl kirsebærvin
8½ dl piskefløde, pisket
700 g (1 glas) udstenede kirsebær
250 g mørk blokchokolade
maraschino-krisebær
flormelis
Ovnen forvarmes til 180 °. Smør 2 springforme, 20 cm; de fores med bagepapir. Sigt mel og cacaopulver 3 gange på et stykke bagepapir.

Kom æggehvider i en lille ren og tør skål og pisk dem stive med elmixer. Tilsæt sukker lidt efter lidt under konstant piskning, til sukkeret er opløst og massen er tyk og blank. Tilsæt æggeblommer og pisk 20 sek. Hæld massen i en stor skål.

Fold hurtigt og let mel og cacao i massen ad 2 - 3 omgange. Fordel massen ligeligt i de 2 forme og bag dem 15 min., eller til kagerne føles elastiske. Lad dem stå i formene i 5 min., inden de vendes ud og afkøles på rist. Med en stor savtakket kniv, flækkes hver kage i 2 bunde.

Overfladen af kagerne, stænkes med en smule kirsebærvin. Fordel et lag flødeskum på kagen og læg 1/3 af kirsebærrene på. Læg en ny bund over og gentag proceduren med kirsebærvin, flødeskum og kirsebær. Afslut med den sidste bund. Med en bredbladet kniv, dækkes kagen helt med flødeskum - gem lidt til pynt.

Med kartoffelskræller høvles spåner af chokoladen. Pres forsigtigt nogle af spånerne ind i flødeskummet på siden af kagen. Overfladen dekoreres med rosetter af flødeskum og maraschinokirsebær. Læg chokoladespåner midt på kagen og drys den med flormelis.

 

Fundet i "Klassiske opskrifter med chokolade"